Meditatie

Onze aandacht wordt op vele manieren, en vaak tegelijkertijd, gevraagd. Echt je aandacht ergens bijhouden, valt niet mee. Toch hebben we dat nodig om de taak waarvoor we staan op een goede en bevredigende manier te kunnen doen en om aan het einde van de dag niet al onze energie verbruikt te hebben.


Waarom meditatie

Meditatie helpt je om de drukte in je hoofd los te laten. Door je op één ding te concentreren – je ademhaling, een beeld, een klank, een beweging – ervaar je geleidelijk meer ontspanning en rust. Zowel in je lijf als in je hoofd. Daardoor hernieuw je je energie. Regelmatig je aandacht trainen, helpt je om ook in de drukte van alledag te prioriteren en te focussen.

Aanbod

Iedere vrijdagochtend kun je aansluiten bij een meditatiebijeenkomst in de dagkapel van de Kruisheren of – bij mooi weer – in de kloostertuin van Klooster Sint Agatha. Afwisselend worden er geleide meditaties (Sarah Schendeler), mindfulness meditaties (Pluis van der Ven) en meditatief zingen (Kathelijne Mutsaarts) aangeboden. Voor een vitaliserende start van je vrijdag!

Wanneer

Iedere vrijdagochtend, met uitzondering van de schoolvakanties, van 9.00 tot 9.45 uur. Vrije inloop.

Voor wie

Voor iedereen die zijn vrijdag wil starten met een vitaliserende meditatie. Ervaring met mediteren en/of zingen is niet nodig. Als je voor het eerst wilt deelnemen, graag even contact opnemen.

Kosten

3 tot 5 euro (naar draagkracht). Per bijeenkomst graag contant betalen. De opbrengsten gaan volledig naar Klooster Sint Agatha.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Sarah Schendeler.

Een deelnemer: “De meditaties geven me rust in mijn hoofd, heerlijk.”