Wandelcoaching en psychosynthese therapie zet ik in om je te ondersteunen bij het herstellen van jouw vitaliteit. Afhankelijk van jouw vraag, is mijn begeleiding meer coachend of meer therapeutisch van aard.

Bij (wandel)coaching werken we met name toekomstgericht, bij therapie ligt de nadruk op het verwerken van het verleden. Bij wandelcoaching maken we actief gebruik van de omgeving; ter inspiratie of als metafoor voor verlangens of keuzes waar jij voor staat. Als het je past én als ik verwacht dat het voor jou meerwaarde heeft, maak ik ook gebruik van meditatie. Meditatie kan helpen om lichaam en geest te ontspannen, om negatieve emoties los te laten en om meer balans te ervaren.

Kennismaking

Altijd start ik met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken jouw vraag, ik vertel hoe ik je daarin kan ondersteunen en beiden voelen we of er een ‘klik’ is. Als dat zo is, maak ik een voorstel voor begeleiding met het verwachte aantal gesprekken, de frequentie en de kosten. Als jij je in het voorstel kunt vinden, volgt een intake.

Intake

Omdat ik me een goed beeld wil vormen van jouw persoonlijkheid, ontvang je voorafgaand aan het intakegesprek een vragenlijst. Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op de voor jou belangrijke onderwerpen.

De gesprekken

Het aantal gesprekken is uiteraard afhankelijk van jouw vraag, maar gemiddeld gaat het om ongeveer acht gesprekken. De gesprekken duren vijf kwartier tot anderhalf uur en vinden meestal eens per twee weken plaats. Soms geef ik je een vraag of oefening mee om thuis verder mee aan de slag te gaan. Ook is het mogelijk om tussen onze gesprekken door contact te hebben als dat voor jouw ontwikkeling belangrijk is.

Mijn manier van werken is gebaseerd op de positieve psychologie ‘psychosynthese’. Deze humanistische psychologie gaat ervan uit dat we ons altijd kunnen blijven ontwikkelen, ook als ons leven grote uitdagingen kent. Meer over psychosynthese lees je hier.

 

error: Content is protected !!